Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 10
11
Filmer / Filmer sett i november 2011
« Last post by Gawain on November 02, 2011, 05:07:25 »
Conan the Barbarian (2011)
Meeeh.. Var overraskende slapp, egentlig. Åpner uoriginalt nok og totalt upassende med Morgan Freeman som fortellerstemme. Scenene med Conan som guttunge var helt ok, men resten var rimelig kjipt. Mye horribel klipping også, med sverd og blod som kommer og går, hestevogner som knuses, blir hele, og knuses igjen, osv. Pent, men ganske kjipt action-eventyr.

Contagion (2011)
En god film med gode prestasjoner, men merket at den kunne vært mye bedre. Veldig mange kjente fjes, men karakterene forblir relativt underutviklet, og man får aldri noe spesielt godt forhold til dem, som igjen fører til at man aldri helt bryr seg om hvem som lever eller dør. Filmen er veldig realistisk, og føles mer som en dokumentar enn drama/sci-fi/thriller.

Hodejegerne (2011)
Særdeles god film! En av de beste norske jeg har sett på lenge, iallfall i sin sjanger. Definitivt verdt å få med seg.

Killer Elite (2011)
Grei actionfilm, men med litt pacing-problemer. Jason Statham er alltid god i action-scener, men har ikke all verdens karakterdybde. Han har vel med små modifikasjoner strengt tatt spilt den samme rollen i alt han har gjort så langt. Det virket litt som om filmen prøvde å bite over alt for mye på en gang, og endte opp med veldig mange sider og karakterer som aldri ble helt forklart. Merka at jeg ikke engang fikk med meg navnene på folket og bare kjente igjen ansiktene. Likte veldig godt 80-tallsstilen. Det var mye å kjenne igjen sånn sett, og også endel morsome følger, sånt som å bruke en Volvo stasjonsvogn i en biljakt. Filmen er angivelig basert på en sann historie, publisert i en bok av en av karakterene, men kan ikke si det påvirka filmen hverken den ene eller andre veien.

Rise of the Planet of the Apes (2011)
AWESOME! Så synd den måtte slutte når den gjorde, for jeg hadde VELDIG lyst til å se mer.

Immortals (2011, 3D)
Middels+ eventyrfilm. Slappe karakterer som skaper lite engasjement. Stilistisk og gjennomført action, og sparker bra i fra seg når gudene etterhvert dukker opp. Rustningene ser ut som spraymala plastikk. Behagelige og nøytrale 3D-effekter, men liker fortsatt ikke hvor mørkt og fargeløst det blir.

John Cleese: The Alimony Tour (2011)
12
Filmer / Re: Filmer sett i oktober 2011
« Last post by Gawain on October 08, 2011, 16:05:34 »
Night at the Museum
Sett endel ganger, får meg fortsatt til å le. Simpel underholdning :)

Cowboys & Aliens (2011)
Ikke akkurat verdens beste film, men en morsom sjangerblanding og filmen fungerer stort sett (men enkelte ting er håpløst dårlig gjort). Totalt sett er den nok bare en OK film, men med tanke på at spilletiden var rundt to timer, som jeg ikke merka før jeg kom ut av kinosalen, var jeg tydeligvis underholdt hele veien :)

Children of Men (2006)
Like awesome som når jeg så den på kino. Spesielt fascinert over de mange actionsekvensen som er ett eneste laaangt klipp. Utrolig bra gjennomført.

Knowing

Stranger Than Fiction

The Rock

Waiting ...

Equilibrium

Shanghai Noon

Captain America: The First Avenger (2011)
Faktisk overraskende god, men litt slappe actionscener. Det blir kanskje en litt urettferdig sammenlignes med f.eks. Green Lantern og Thor som foregår utenfor vår planet. Men med det dem har å jobbe med syns jeg filmen står bra på egne ben.

Kung Fu Panda 2
Lo så tårene pressa på ved flere anledninger. Silly panda!

Drive
Regissert av samma karen som stod for Valhalla Rising. Og det merkes! Kjipe endimensjonale karakterer med kjedelige skuespillerprestasjoner bak. Totalt malplasserte voldsscener (vel å merke godt regisserte). Dødskjipt soundtrack. Et plot som blir gjort til skamme av en gjennomsnittlig pornofilm. Og en total mangel på dialog som mest ga meg lyst til å dundre huet inn i stolryggen foran meg. ZZzzzzz!

The Big Lebowski

Pulp Fiction

The Warrior's Way (2010)
Denne kunne vel like gjerne hett Cowboys & Assassins, eller noe i den duren. På mange måter en typisk western, men med samuraier i tillegg. En meget god blanding, som gjør en relativt god film. Veldig stilistisk og pent gjennomført. Kosa meg hele veien :) Første jeg gjorde når den var ferdig var å sjekke iMDB etter andre filmer fra samme regissør, men det viser seg at han som stod for denne filmen (og også skrev den) faktisk ikke har lagd noe annet. Impressive, and sad! Med tanke på at dette var "første forsøk", ser jeg gjerne mer fra han.
13
Filmer / Filmer sett i oktober 2011
« Last post by XtaZy on October 05, 2011, 15:39:42 »
Chronicles of Riddick (2004)
Trodde ikke jeg hadde sett den. Viste seg etter hvert at det hadde jeg. Men det var fortsatt så vagt at jeg valgte å ikke slå av (Den gikk på NRK3).
Helt grei film som utspiller seg i et univers jeg kunne lett sett for meg at man kunne bygd mere rundt. En serie eller noe slikt. Hvor kommer nekromongerne fra, hva er _egentlig_ spesielt med Furierne etc. Ingen kulturell opplevelse, men helt grei underholdning en Mandag/Tirsdags kveld (hugsar inkje).
14
Filmer / Filmer sett i september 2011
« Last post by Gawain on September 04, 2011, 16:06:49 »
Fired Up! (2009)
Passe sløv søndagshumor med mye eye-candy.

Kick-Ass (2010)
In all its blu-ray goodness! Fortsatt en awesome film.

The Fifth Element (1997)
Leeenge siden sist sett (hardt å tro at denne er snart 15 år gammel), og første gangen sett i blu-ray. Kongefilm!

Sucker Punch (2011)
More blu-ray glory!

Solomon Kane (2009)
Ganske god mørk fantasyfilm. Har lite kjennskap til karakteren og den opprinnelige historien, men filmen fungerte helt fint alene.

From Paris with Love (2010)
Ganske god action-film. Kosa meg hele veien!

Assassination Games (2011)
Småkjedelig action som drar på litt for langt mellom actionsekvensene. Mista litt interessen underveis p.g.a. det. Forferdelig triste fargevalg også. Måten de to kommer seg unna den siste knipa på er ekstremt teit og usannsynlig, til og med til en JCVD-film å være.

Inside Man (2006)
Ble sittende å se denne på tv en kjedelig kveld. Sett før, og den er helt klart best første gangen :) Men definitivt verdt å se om man ikke har sett den før!

The Thomas Crown Affair (1999)
Igjen, denne typen filmer med nye twists omtrent hvert kvarter, blir liksom ikke det samme den andre gangen man ser den. Helt grei film.

Transformers: Dark of the Moon (2011)
Bedre enn 2-ern i det minste, men fortsatt et godt stykke unna den første.

Bad Teacher (2011)
*gjesp*

Thor (2011)
OK+ superheltfilm.

Harry Brown (2009)
Minte meg litt om Gran Torino, sånn bortsett fra at Cains karakter er mye hyggeligere enn Eastwoods. Overraskende god film!

Dragon (2011, org.tittel Wu xia)
Minte meg veldig om en Kung Fu-versjon av A History Of Violence (som er en veldig god film). Denne er ikke fullt så god, men fortsatt vel verdt en kikk om man er glad i litt kinesisk action.
15
Filmer / Re: Filmer sett i august 2011
« Last post by Gawain on August 21, 2011, 03:50:02 »
Fast Five
16
Filmer / Re: Filmer sett i august 2011
« Last post by Gawain on August 18, 2011, 15:31:15 »
Mary and Max (2009)

Corpse Bride (2005)

Lotta på Bråkmakargatan (1992)

Lotta 2 - Lotta flyttar hemifrån (1993)
17
Filmer / Re: Filmer sett i august 2011
« Last post by Gawain on August 14, 2011, 20:48:28 »
Hesher (2010)
Merkelig film, med enda merkeligere 'hovedperson' (filmen handler vel strengt tatt mer om familien han invaderer) :D Joseph Gordon-Levitt slutter ikke å overraske meg som skuespiller.

Ninja Scroll (1993)
Classic!

The Sting (1973)

4.3.2.1. (2010)
18
Filmer / Re: Filmer sett i august 2011
« Last post by Gawain on August 12, 2011, 05:44:30 »
Green Lantern (2011)
Ganske god film, med håp om en enda bedre oppfølger :)
19
Filmer / Filmer sett i august 2011
« Last post by Gawain on August 06, 2011, 02:14:52 »
Your Highness

Defendor (2009)
Har sett endel av disse ikke-fult-så-supre-superhelter-filmene i det siste, og det er nesten så de bare blir bedre og bedre (bortsett fra Kick-Ass som tar kaka uansett)! Dette var en ganske annen film enn det Kick-Ass og Super var, da vi her har med en lett tilbakestående person å gjøre (man kan sikkert argumentere for det i de andre filmene også ^^). En mye varmere/kosligere film enn de to nevnte, som også gjør den desto tristere når det går som det må gå. Mye kudos til manusforfattere for noen meget oppfinnsomme "våpen" han finner på (f.eks. klinkekuler).

Moon (2009)
Litt 2001-aktig drama/sci-fi som traff meget godt hos meg. Veldig god rolle av Sam Rockwell, spesielt når det begynner å rakne for'n. Og Kevin Spacey er alltid morsom, selv om man bare får stemmen hans her. Vil ikke si noe som helst mer om den, for selv om man fort skjønner hvor historien går, er det alt for lett å spoile den. Det er ikke mange spesialeffekter, men de som er er særdeles gode, spesielt med tanke på at dette er en indie (uavhengig av noe stort produksjonsselskap bak, som som oftest også betyr mye mindre budsjett). Anbefales!

The Beaver (2011)
Merkelig film. Eller rettere sagt; merkelig hovedperson! Morsomt og trist samtidig. Fin film og en meget god rolle av Mel Gibson.

Super 8 (2011)
Hadde ærlig talt forventa meg mer! Eller iallfall noe annet. JJ prøver seg på en god, gammel Spielberg alla ET/Goonies/Close Encounter, men feiler stort sett på alle plan. Alle elementene er liksom der (uten at jeg skal ramse dem opp, for da spoiler jeg veeeldig mye), men de henger ikke så veldig godt sammen. Jeg trodde i det minste det skulle være mye mer spennende enn det her, sånn ut i fra traileren og all hypen rundt, men det er mer eller mindre en barne-/ungdomsfilm. Hadde ungene vært noen år eldre så hadde kanskje den biten fungert litt bedre også. Sånn alt i alt er det en litt under middels film som det helt fint går an å se, men altså langt fra den høydaren jeg hadde sett fram til. Når den ikke tør være original selv, så burde den i det minste gjøre det den prøver å kopiere bra! TIPS: få med deg rulleteksten, det var nesten noe av det beste med hele filmen. Gjorde iallfall at den slutta på et høydepunkt, for slutten av selve filmen var gørr kjedelig.
20
Filmer / Re: Filmer sett i juli 2011
« Last post by XtaZy on August 04, 2011, 09:39:57 »
Rio
Var tilfeldigvis i byen Lørdag sammen med Kristin og Christopher fordi vi skulle kjøpe skoleklær til Christopher, samt at Kristin skulle møte Lena. Fant plutselig ut at vi skulle gå på kino, og siden Biler 2 ikke hadde kommet enda, så ble det Rio (på Norsk i 2d) sammen med Christopher.
Filmen var søt og koselig, og til tider hysterisk morsom. Det var endel skjult "voksenhumor" som gjorde at man av og til hørte dempet mannslatter spredt i salen (merkelig nok var det mye fedre og lite mødre). Jeg hadde ikke lest plottet, bare sett traileren, og konkluderte raskt med at traileren overhodet ikke er relevant for handlingen I filmen. Så siden jeg sa til Christopher at filmen handler om en papegøye som skal lære å fly, så satt han ganske lenge og spurte "når skal han lære seg å fly?". Noe som ikke blir relevant før heeeelt på slutten.
Alt i alt en kul film, med et godt norsk voicecast. (Madcon som partyfugler ^^)
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 10