Recent Posts

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10
31
Filmer / Re: Filmer sett i mai 2011
« Last post by Gawain on May 13, 2011, 03:29:32 »
Thor: Tales of Asgard (2011)
Litt animert moro må man ha innimellom :)

A Scanner Darkly
o_O .. sier vi til det!
32
Filmer / Filmer sett i mai 2011
« Last post by Gawain on May 07, 2011, 09:38:13 »
Hobo with a Shotgun (2011)
Splæt, splæt, hyyyl, splæt, hyyyl, hyyyyyyyyyyl... hyl.. Det var ca den filmen. Etpar minneverdige scener, men alle de "triste" scenene imellom, og den KONSTANTE hylinga, gikk meg fort på nervene. Mista veldig fort interessen og filmen ble mer bakgrunnsstøy enn underholdning. Hadde potensiale til å bli veldig mye bedre! Denne filmen er allerede rettet mot et ganske snevert publikum, og til og med innafor det sjiktet vil jeg si filmen bare når middels karakter.

I Am Number Four (2011)
Visste veldig lite om denne filmen fra før, så hadde lite eller ingen forventninger, og det var nok det eneste som stoppa meg fra å slå av filmen. Forferdelig treg start (på tross av at det åpner ganske actionfylt), og enda tregere midtpunkt. Men så skjer det noe: Etter nesten halvannen time eksploderer hele filmen i en vill actionsekvens som fikk meg til å glise og le høyt flere ganger. Hvorfor dem ikke starta med dette tidligere skjønner jeg ingenting av, men det gjør iallfall at man går vekk fra filmen med et mye bedre inntrykk enn den kanskje strengt tatt fortjener. Må vel nevne at dette er en ungdomsfilm først og fremst, så det er begrensa med voldeligheter. Sier ikke om det er verken positivt eller negativt, men den bærer litt preg av det innimellom. Jeg la også merke til flere plasser at klippinga virka veldig rar. Satt med inntrykket av at "hei, her mangla det noe" flere ganger. Men alt i alt er filmen ganske grei, og jeg har ingenting imot en eventuell oppfølger. Filmen ga meg iallfall lyst til å lese boka den er basert på, hvorav bok to angivelig skal komme en gang i august i år. In short: overlever du en time ungdomsdrama så er filmen vel verdt å se for spesialeffektene og actionscenene alene.

Gnomeo & Juliet (2011)
Njææ, dette var slappe greier. Er du ekstremt glad i hagegnomer og/eller Elton John-musikk, så får du mer enn nok av begge her. Men for alle oss andre holder ikke dette mål når man ser hva andre får til for tida i samme sjanger (vi nevner i fleng: Tangled, Toy Story 3, Megamind, Despicable Me, How To Train Your Dragon, Up, osv). Må du så må du, men du går ikke glipp av noe stort om du styrer unna. Se heller noen av de andre nevnte, spesielt de 3 siste :)
33
Filmer / Re: Filmer sett i april 2011
« Last post by Gawain on April 27, 2011, 01:14:03 »
Black Swan (2010)
Holy mindfuck, Batman! Aronofsky kan dette med å sy sammen til tider psyke filmer, ta for eksempel Pi, Requiem for a Dream og spesielt The Fountain. Uten at jeg skal gå i detalj på handlinga, skjer det også ting her hvor en ikke helt vet hva som er ekte og fantasi. Temaet vil sikkert for mange være litt kjedelig, men det gikk veldig fort over for min del, spesielt når musikken og stykket i seg selv har en ganske så viktig rolle i filmen. Natalie Portman gjør seg fortjent til Oscar, ingen tvil om det, men største overraskelsen for meg skuespillermessig var uten tvil Mila Kunis. De fleste kjenner henne nok best fra That 70's Show, og i nyere tid som stemmen til Meg Griffin i Family Guy samt en haug med karakterer i Robot Chicken. Har alltid hatt sansen for henne, men da mer som en komiker/voice actor enn skuespiller. Det forandra seg dog veldig fort i løpet av Black Swan. Her skinner pur talent gjennom, og i enkelte scener stjeler hun totalt rampelyset fra Portman. Kort sagt kommer manus, regi, musikk, karakterer og til og med sminke/spesialeffekter sammen til å gjøre et fantastisk stykke film.
34
Filmer / Re: Filmer sett i april 2011
« Last post by Gawain on April 09, 2011, 23:33:58 »
Primer (2004)
Det er ikke ofte filmer utfordrer meg lengre, men denne gjorde virkelig et hederlig forsøk. Det hjalp sikkert ikke på at jeg var trøtt og holdt på å sovne flere ganger på slutten, men det var absolutt ikke filmen sin feil. Feelingen (ikke så mye historien) kan minne veldig om første gangen man så f.eks. The Matrix eller Memento. Veldig bra film, vell verdt en kikk (og mest sannsynlig to). Jeg vet i hvert fall at jeg må se den en gang til :)

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)
Utrolig pene animasjoner. Storyen og figurene hang jeg ikke helt med på, men en absolutt fryd for øyet. Hver en fjær og liten luftpartikkel er møysomt animert, og i Zack Snyder-stil går det fort over i slow motion og tilbake igjen, triks han også brukte mye i f.eks. 300 og Watchmen (og som helt sikkert er brukt i hans nyeste "Sucker Punch"). Anbefales!

The Next Three Days (2010)
Den starter litt sakte, men siste halvdel er meget god. Man er aldri helt sikker på hvordan ting skal ende, som alltid er forfriskende. Litt blanding av The Fugitive og Prison Break i stemning, veldig spennende, knakende god!
35
Filmer / Filmer sett i april 2011
« Last post by Gawain on April 05, 2011, 01:02:24 »
The Green Hornet (2011)
Ikke akkurat noen høydare, men grei nok underholdning.
36
Filmer / Re: Filmer sett i mars 2011
« Last post by Gawain on March 27, 2011, 18:58:17 »
Shaolin (2011)
Kung-fu-action blir jeg aldri lei. Ganske godt gjennomført film, med Jackie Chan i en mindre rolle (visste ikke at han var med engang når jeg starta på filmen). Klart steg framover og mye bedre enn mange av skuffelsene som kom ut av Hong Kong i fjor. Spesielle høydepunkt er endel av eksplosjonene og effektene, spesielt stunt-hestene, om det er noe som heter det.

The King's Speech (2010)
Aiai, denne var faktisk så god som dem sier. Har sett et par av de andre av årets oscarvinnerne/-nominerte, og blitt ganske skuffa, men denne var kjempefin. Endel fantastisk morsomme scener, mye takket være kjemien mellom Colin Firth og Geoffrey Rush. Gøy å se igjen Guy Pearce også, som jeg nesten ikke har sett siden Memento.

Stardust (2007)
Faktisk ikke sett denne siden jeg så den på kinoens dag for over fire år siden, og jeg kan ikke forstå hvorfor. Fantastisk film. Gjennomførte skuespillerprestasjoner over hele fjøla, fengende historie, og akkurat rett miks av komedie og spenning til å bli en super eventyrfilm av det familievennlige slaget.
37
Filmer / Re: Filmer sett i mars 2011
« Last post by Gawain on March 26, 2011, 03:23:00 »
Age of the Dragons (2011)
meeeeh.. Interessant idé, forsåvidt, å gjenfortelle historien om Moby Dick som en hvit drage, men filmen er litt i billigste laget til at det tar noe særlig av. Ett lite høydepunkt i Sofia Pernas som er sweeeet.
38
PC-spill / DDO
« Last post by Gawain on March 25, 2011, 22:29:47 »
Som "kjent" har jeg begynt å spille litt DDO (Dungens & Dragons Online). Ikke akkurat et nytt spill, men det er i det minste gratis :) Om noen har lyst til å joine/teste så spiller jeg på serveren som heter Thelanis. Hovedkarakteren min heter Thorbinn og er en dwarf cleric.
www.ddo.com
Klienten er på ca 4gb
39
Filmer / Re: Filmer sett i mars 2011
« Last post by Gawain on March 25, 2011, 04:43:24 »
22 Bullets (2010) org: L'immortel
Syntes det var noe veeeldig kjent med den, men tenkte det kanskje bare var fordi jeg kjente igjen scener fra traileren. Men når filmen var over var jeg fast bestemt på at jeg hadde sett den før, og ganske riktig. Her er det jeg skreiv i november 2010:
Quote
Fikk ærlig talt ikke med meg så mye av den. Fransk film, med engelsk tekst, når man sitter med pc i fanget = dårlig deal. Men den virka helt ok. Litt action, litt spenning, lite humor. Stort sett alltid noe bra på gang med Jean Reno på skjermen. Bør nok ses på nytt en gang når jeg er litt mer konsentrert.
Kunne vel ikke truffet stort bedre! Filmen er absolutt verdt å se, på tross av et par gapende plothull. Håper forøvrig jeg aldri igjen får høre Jean Reno synge.
40
Filmer / Filmer sett i mars 2011
« Last post by Gawain on March 13, 2011, 20:18:21 »
The Fighter

Tron: Legacy
At en film kan være så fin og samtidig så kjedelig hadde jeg aldri trodd.

Season of the Witch
Helt grei eventyrfilm.

Easy A (2010)
Kjempesøt/-koslig film med en god dose humor.

Hereafter
En tidvis ok film som fort kunne blitt veldig mye bedre, med høyaktuelle tema. Kjempebra åpningsscene, og gode skuespillerprestasjoner holder koken underveis, men alt faller sammen på slutten. Virker som "Clinter'n" (i regissørstolen) rett og slett gir opp. En av de dårligste avslutningene på en film jeg noen gang har sett.

Tangled
Funneh!
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10