Author Topic: Filmer sett i 2012  (Read 1497 times)

Offline Gawain

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 639
Filmer sett i 2012
« on: January 01, 2012, 22:25:03 »
Januar

The Girl from the Naked Eye (2012, nedlastet)
En snedig liten indie-perle. Føles veldig Film Noir ut, både i musikk, setting og historie, men foregår i nåtiden. Kan tildels minne litt om Sin City. Skuespillerprestasjonene er ikke all verden, men actionen er god, og spesielt en scene som er regelrett stjålet fra OldBoy (laaang one-take slossescene sett fra tverrsnittet av en lang gang). Plotet er ikke spesielt infløkt, og "den store avsløringen" på slutten blir mer et "okay, var det du ja" uten at man bryr seg så veldig mye om det. Ikke forvent å bli overveldet av musikk og effekter i Hollywood-klasse, dette er en indie-film tross alt, men vel verdt å se på en sliten søndag.

My Week with Marilyn (2011, kino)
Skulle egentlig se Shame (gratis forhåndsvisning), men filmen var rota bort i posten, så vi fikk istedet se denne. En søt liten film om Marilyn Monroe, en person jeg egentlig vet ganske lite om, og en film jeg på forhånd visste absolutt ingenting om, som på sett og vis kan minne om The King's Speech (semi-biografisk?). Hovedrolleinnehaver Michelle Williams dro jeg dog fort kjensel på (uten at jeg skal påstå jeg visste navnet før det stod på skjermen), og hun gjorde seg vel bemerket. En aldeles fabelaktig tolkning, som nok vil garantere en Oscar-nominasjon. En veldig vanskelig rolle å kle, kanskje på linje med Michael Jackson eller Elvis, og en bedre match har jeg knapt sett siden Joaquin Phoenix' tolkning av Johnny Cash. Kenneth Brannagh må også nevnes, som ikke gjør en mye dårligere jobb i sin rolle som Laurence Olivier. Jeg tror dog de fleste i salen lett kan deles i to grupper, de som først kjenner igjen Emma Watson (Hermione fra Harry Potter) og de som først kjenner igjen Judy Dench (alt for mange roller til å nevne), og den første gruppa er nok desidert størst. Sistnevnte er ikke engang first billed, men gjør uansett en veldig god rolle. Watsons ble jeg mest bare irritert på, som lar seg tråkke på uten å late til å bry seg noe nevneverdig om det. Men det er kanskje et tegn av tiden? Uansett, filmen gir et godt innblikk i Monroes vesen, og ga iallfall meg et innblikk i hvordan hun egentlig var. I dag hvor filmstjerne og skuespiller gjerne er synonymt, ser vi i My Week with Marilyn hvor stort gapet egentlig var, og verden er nok et litt fattigere sted foruten det. Og foruten Norma Jeane Mortenson.

Real Steel (2011, nedlastet)
Ganske Disney, men med unntak av en lite troverdig Hugh Jackman en fornøyelig opplevelse med meget gode spesialeffekter.

Johnny English Reborn (2011, nedlastet)
*humre* ... tror ikke jeg trenger si så mye mer enn det!

In Time (2011, nedlastet)

Februar

Chronicle (2012, kino)
Fikk veldig følelsen av å ha sett dette før. Litt Heroes møter Cloverfield. Den var stort sett underholdende hele veien gjennom, men ikke akkurat noen høydare. Litt for mange merkelige valg også, sånn som når han ene i pengenød raner de tre narkisene neddi gata fremfor å ta en pengetransport/bank/whatev. Alt i alt en middels scifi/action/drama, med enkelte veldig kule scener, som nok lider litt for mye under en ung/uerfaren regissør og skribent.

Moneyball (2011, nedlastet)
Veldig rolig og saktegående film til sportsfilm å være, men med tanke på at det er en sann historie er det begrensa hvor mye spenning som kan bygges opp også. Fin film, med mange morsome scener, og for meg et godt og samtidig skremmende innblikk i Baseballens verden som jeg egentlig kjenner veldig lite til (og nok aldri kommer til å skjønne meg helt på).

The Help (2011, nedlastet)
Kjempefin film.

Carnage (2011, kino)
Morsom, men kort. Føltes mer som en episode i en eller annen tv-serie.

Tower Heist (2011, nedlastet)
Kort fortalt så er jeg glad jeg ikke brukte penger på å se denne under Kinoens Dag som planlagt.

This Must Be the Place (2011, kino)
Fantastisk rolle av Sean Penn. Holdt på å le meg skakk flere plasser.

The Grey (2012, nedlastet)

Puss in Boots: The Three Diablos (2012, nedlastet)
Søt liten kortfilm fra Puss in Boots-DVDen.

Hugo (2011, nedlastet)
Filmen vant en håndfull Oscars for visuelle effekter og lyd, og jeg kan ikke si annet enn at det var fortjent. Resten av filmen klarte dog ikke helt å trollbinde meg. Litt for mye drama og litt for lite eventyr etterhvert som tiden går, og på slutten er det mer som å sitte og se en dokumentar. Morsomt å se igjen Chloë Grace Moretz (Hit-Girl fra Kick-Ass), her med britisk aksent, som nok går en lysende filmframtid i møte.

Mars

Happy Feet Two (2011, nedlastet)
Et godt stykke unna eneren, men fortsatt underholdende med mye fin musikk. Høydepunkt: Will the Krill og Bill the Krill.

Harry Potter 1-8 (2001-2011, blu-ray)
Et aldri så lite maraton. Hadde vel bare sett halvparten fra før. Greie filmer, og den siste var muligens den beste, uten at de blir noen slagere i mine øyne av den grunn. Det er det alt for mange irriterende plotthull til å bli, som er en konstant fare når man har med magi å gjøre.

Into the White (2012, kino)
En annerledes krigsfilm (mer en antikrigsfilm) med mye humor og varme, på tross av de meget kalde omgivelsene. Filmen utspiller seg over et par dager i Norge under 2. verdenskrig, er basert på en sann historie, og er også innspilt her. Hadde gleden av å få pratet litt med både regissøren (Petter Næss) og en av hovedrolleinnehaverne (Florian Lukas) etter filmen. Anbefales!

Colombiana (2011, nedlastet)
Ganske slapp actionfilm. Tilfeldighetene som alltid går i "heltinnens" favør blir etterhvert ganske irriterende, og når klippinga i tillegg ikke er helt god, blir innlevelsen helt borte. Sånne ting som å vite nøyaktig hvor mange sekunder det tar for noen dråper vann å renne ut av en plastkopp man har bitt hull i, eller når de jagende "slemmingene" runder hjørnet nesten et helt sekund før døra smeller igjen men uansett ikke får det med seg. I tillegg ble de scenene som sikkert var ment som følelsesladde og dype alt for lange, og ødelegger mye av tempoet. Totalt sett ganske middemådig. Ikke direkte dårlig, men ikke akkurat noe man kommer til å huske heller.

Oldboy (2003, "Oldeuboi", blu-ray)
En av mine all-time favorittfilmer når det kommer til plot, helt på høyde med The Usual Suspects og Fight Club. Det er ikke like mye en twist, men uansett helt fantastisk når alt hovedpersonen (og en selv) har lurt på blir nøstet opp på slutten. Filmen har også en av de lengste one-shot action-scenene ever, når Oh Dae-su slår seg gjennom en drøss med folk i en lang gang kun utrustet med en hammer, en scene som i etterkant har blitt kopiert i en drøss med filmer. Og hvor mange filmer har du sett hvor dem spiser levende blekkspruter? Just friggin' watch it already! (Jeg har den på Blu-ray om du vil låne.)

Men who stare at goats
Ikke helt min humor, tydeligvis.

The Descendants

April

Varg Veum: Kalde Hjerter

Mission Impossible 1-4

Underworld: Awakening

Mai

Iron Sky

Juni

The Avengers (2012, kino)
Super underholdning fra start til slutt!

Safe House (2012, nedlastet)

Superman vs. The Elite (2012, nedlastet)

Wrath of the Titans

21 Jump Street

Juli

Friends with Benefits (2011)
Til "romantisk komedie" å være, så var den faktisk ganske morsom.

The Raven (2011)
Litt slapp krim/mysterie.

Magic Mike (kino)
Gjeeesp! Totalt uinteressant. Kjedelige karakterer, elendig skuespill, dead-end story. Alt i alt et eneste stort gjesp. Husker ikke sist jeg så så mange gå underveis i en film.

Bulletproof Monk
Sett et par ganger før. Helt grei underholdning. Langt i fra Yun-Fats beste rolle.

The Lorax

August

Batman Begins

The Dark Knight

The Dark Knight Rises (2012, kino)

Battleship (2012)
En av de dummeste filmene jeg noen gang har sett.

The Pirates: Band of Misfits

The Hunger Games

The Expendables
Oppvarming til 2-ern :) Pur action!

The Expendables 2

The Raid: Redemption (org: Serbuan maut)

The Avengers

Ultimate Avengers (2006)

Ultimate Avengers 2 (2006)

Hellboy II

Hellboy

Hellboy: Sword of Storms

September

Men in Black 3

Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (2010)
Kung Fu med påskekrim-vri. Is okay!

Moonrise Kingdom (2012)
En av de søteste og rareste filmene jeg noen gang har sett.

Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 (2012)

Oktober

Looper (2012, kino)
Tidsreisefilmer hvor man skal "endre framtiden" er alltid full av logiske brister (les: idiotiske feil som late manusforfattere slipper unna med pga idiotisk publikum), noe filmen selv også prøver å feie under teppet flere ganger med å bare si at det er "for komplisert" og "would make your head hurt" (not cool!). Høy "sett det (bedre) før-faktor". Veldig opplagt slutt. God action, godt skuespill, utmerket teknisk utførelse. De kunne gjerne funnet to skuespillere som ligna litt mer på hverandre enn Gorden-Lewitt og Willis (som liksom er sammer person med 30 år mellom), men det er så mye annet i filmen man bare må akseptere (sånn som "det er umulig å gjemme et lik i fremtiden uten å bli oppdaga, men tidsmaskiner er null problem å gjemme" og mennesker som utvikler telekinesiske evner) at det blir et mindre poeng. Godkjent+ som underholdning/tidsfordriv, ellers bare ok!

Prometheus (2012, BluRay)
Fantastisk åpning, men klarer ikke gjennomføre. Hadde venta meg mer.

The Rundown (a.k.a. Welcome to the Jungle, 2003)
Grei søndagsunderholdning.

Planet Hulk

November

Killing Them Softly (2012, kino)
Snooork. Må gi et pluss for særdeles god lyd.

End of Watch (2012, kino)
En av årets beste. Eneste minuset var kameraføringa, som holdt på å gjøre meg svimmel i starten.

Skyfall (2012, kino)
En litt uvanlig Bond-film, uten at jeg helt klarer å sette fingeren på det. Lite gadgets, ingen stor "end of the world" konspirasjon. Bardem stjeler showet som bad guy nok en gang! Verdt å se for han alene.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Dara O'briain: Craic Dealer (2012)

Ted (2012)

Michael McIntyre: Showtime (2012)

Tai Chi Zero (2012)
Meh, stort sett bare skuffende (og uforståelig p.g.a. dårlig/manglende teksting).

The Amazing Spider-Man (2012)

Desember

Ice Age: Continental Drift (2012)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Two Towers og The Return of The King
Måtte ha et lite gjensyn med disse som oppvarming til Hobbiten :)

The Hobbit (2012, kino, 3D)
Knakende god film, men likevel et godt stykke ifra storslaghetene i Ringenes Herre. Mye enklere å svelge for fanboys, da den ikke har like store "NEI! FEIL!"-øyeblikk. Noen små er det, men de fungerer greit og forandrer ikke for mye. Jeg unnlot med vilje å lese boka i forkant av filmen for å nettopp unngå denne effekten, men alle de andre jeg prata med etter filmen hadde det samme inntrykket på det området. Dvergene lærer du "aldri" navnet på, uansett hvor mange ganger de nevnes, med unntak av Thorin, uten at filmen lider noe av den grunn. Smaug er awesome, selv om man får sett minimalt av han, og gleder meg virkelig til å få se mer. Gollum er ikke uventet igjen en av de sterkeste karakterene i filmen, på tross av at han kun er med i en liten del av den. 3D-effektene er fantastisk gode, og detaljnivået i filmen er på grensen til det (u)virkelige. Jeg hadde dog samme problemet her som med endel nyere tv-er når det kommer til frameraten: Det ser "unaturlig" ut, som om det spilles av i fortfilm, og det tok godt og vel et kvarter før jeg ble vant til det. Må definitivt sees igjen, men da går jeg for 2D.

Brave (2012)
Fin ja!

Rudolph, the Red-Nosed Reindeer (1964)
Fine julefilmen! Sikkert 15 år siden sist jeg så den.

Bad Santa
Julekos!

Elf
Julekos!

The Nightmare Before Christmas (1993)
Julekos!

Dark Shadows (2012)

Frankenweenie (1984)
« Last Edit: December 27, 2012, 15:30:30 by Gawain »